Keittiö alkaa valmistua

Olemme tehneet remonttia “keittiö edellä” eli keittiön seinät, katot ja lattia ovat valmistuneet ensimmäisenä, sillä huoneen pintojen valmistuttua keittiön asennus eri vaiheineen vie aikaa. Muuttoon on nyt vajaa kolme viikkoa ja näyttää lupaavasti siltä, että keittiömme valmistuu ajallaan. Jouluna saatetaan syödä siis muutakin kuin einesmaksalaatikkoa.

Ensin seinät, katot ja lattiat kuntoon

Keittiön seinät ovat osin puukuitulevyä ja pinkopahvia, osin kipsilevyä. Näin siksi, että kaappien asentaminen ja välitilan laatoitus vaatii pohjakseen kovan materiaalin. Seinät valmistuivat pari viikkoa sitten, sen jälkeen paneloitiin katto ja reilu viikko sitten keittiön lattia käsiteltiin lipeällä ja öljyvahalla. Tämän jälkeen lattian annettiin levätä noin viikon verran, jolloin töitä tehtiin muissa huoneissa.

Festivo saapui

Tämän viikon maanantaina saapui paljon odotettu kylmiökaappimme, Festivo.

20171120_070352567_iOS_web

Onneksi työmaalla sattui tuolloin olemaan kaikki ulkoinen työvoima (timpurit, sähkärit ja putkarit) paikalla, sillä parin sadan kilon kylmiökaapin saaminen sisälle taloon ei ollut ihan helppo homma edes tällä porukalla.

Keittiökaappien runkojen asennus

Viime viikon lopulla saapuivat keittiön rungot, jotka kasattiin iltapuhteena odottamaan asennusta. Tämän viikon maanantaina keittiökin sai vihdoin uuden Sydänpuu-ikkunan. Emme halunneet viime viikolla riskeerata lattian pinnan kärsimistä.

Maanantain ja tiistain aikana putkimiehemme asensi patterit putkineen ja tiistaina keittiön kaapit asennettiinkin jo paikoilleen.

Runkojen asennuksen jälkeen jäätiin odottamaan tasojen mittausta.

kvartsitaso_mittaus

Tänään kävi tason mittaaja ja kvartsitason pitäisi saapua parin viikon sisään. Eilen saimme tiedon A.S. Helsingöltä, että ovemme ovat valmistuneet ja seuraavaksi ne toimitetaan meille.

tapwell_keittio_hana_kupari

Samalla avasimme Tapwellilta saamamme paketin. Kuparinen keittiöhana näyttää erittäin hienolta!

Keittiö alkaa siis olla viimeistelyä vaille valmis.

-Anu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s