Kylpyhuone viimeistä silausta vaille valmis

Keittiö on viimeistä silausta vaille valmis. Kylpyhuone ja WC:t seuraavat hyvää vauhtia perässä.

Kylpyhuoneen rakennus alkoi purkutöillä

Kaikki alkoi sillä, että toinen kuisti purettiin seiniä, kattoa ja lattioita myöden niin, että jäljelle jäi vain runko.

This slideshow requires JavaScript.

Tämän jälkeen seinien koolausta tihennettiin, jotta rakenne jäykistyisi ja ikkunoille saatiin sopivat paikat. Myös lattian ja katon koolaus meni uusiksi. Eristeeksi valittiin SPU-levy, jotta saavutettiin riittävä eristävyys ohuemmalla rakenteen paksuudella.

Rungon valmistuttua alkoi uudelleenrakennusvaihe, eli vedettiin rakenteisiin sähköt, putket ja alkoi eristäminen ja levyttäminen.

WC:t uusiksi

Vessojen kohdalla tilanne oli kutakuinkin sama. Vanhat levytykset ja seinien rakenteet purettiin niin, että jäljelle jäivät vain runko-tolpat. Myös lattiat purettiin, jotta saatiin viemäröinnit ja käyttövedet vedettyä kunnolla ja lattiat oikaistua.

Samalla rakennettiin kellarista ullakolle ulottuva “huoltokuilu”, joka on WC:iden takaseinän ja piipun välissä. Sitä pitkin saatiin kuljetettua sähköt, käyttövesi ja viemärit.

Kohti pintatöitä – vesieristys ja laatoitus

Perusteiden valmistuttua vuorossa oli huoneiden vesieristäminen ja laatoitus.

Inspiraationa kylpyhuoneessa ja WC:issä on ollut talon alkuperäinen aikakausi ja art deco. Tarkoitus oli alunperin tehdä laatoitustyö itse, mutta lopulta muiden remonttikiireiden vuoksi päätimme jättää työn ammattilaisen käsiin. Ammattilaisen työskentelyä vierestä seurattuamme havaitsimme tehneemme oikean päätöksen. Työ valmistui hurjaa vauhtia ja jälki on upeaa.

Laatoituksen kanssa samaan aikaan saapui myös uusi ikkuna.

20171116_173826699_iOS

Tunnelmavalaistusta kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneeseen oli alunperin tarkoitus tulla spotit kattoon. Viime hetkellä päädyimme madaltamaan kylpyhuoneen katon ja kylpyhuone valaistaan epäsuoralla valolla. Peilin eteen tulee riippuvalaisimet molemmin puolin.

Kunhan katto saadaan maalattua, kylpyhuone ja WC:t kalustetaan ja sitten onkin valmista. Allaskaapit, pöntöt, hanat ja suihkuseinät odottelevat jo asennusta työmaalla.

20171121_161256594_iOS

Kaksi viikkoa muuttoon, kyllä me ehditään!

-Anu

Advertisement

2 thoughts on “Kylpyhuone viimeistä silausta vaille valmis

  1. Upeaa lukea myös toisten projektista, missä vanha omakotitalo remontoidaan oikeastaan lattiasta kattoon uusiksi. Meillä olisi myös Porissa omakotitalon täysremontti vauhdissa. Kylpyhuoneremontti alkaisi kohta ja laattavalintoja täytyisi tehdä. Nuo teidän valitsemat laatat ovat kyllä upeat. Kiitos inspiraatiosta!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s