Remonttikuulumiset – Sisätyöt etenevät hurjaa vauhtia

Taas on paiskittu hommia oikein olan takaa ja vauhdissa on olleet myös myös Rakennus S. Bäckströmin timpurit, JP Peltitöiden kattotaiturit ja kakluunien erikoismies Daniel Riesen!

Anun kanssa olemme ilmasulkupaperoineet ja asentaneet ala- ja yläkerran lattiat, asentaneet villat yläkerran seiniin ja ilmasulkupaperoineet yläkerran seinät. Jotta homma etenisi mahdollisimman nopeasti, Anu otti sirkkelin haltuun ja pikkuapurit mitat käteen! Jätimme myös oman jälkemme jälkipolville ihmeteltäväksi.

Konesaumapeltikatto lähes valmis

JP Peltitöiden työmiehet ovat viimeistelleet kattoremonttia ja nyt ovat paikoillaan uudet syöksytorvet ja kattoluukku. Myös katon tarvittavat läpiviennit on tehty. Jälki on huiman hyvää ja lokakuun rankkasateista huolimatta homma on edennyt!

Pakko ihailla peltiseppien kädenjälkeä!

Timpurit kovassa vauhdissa

Muutamassa viikossa on tapahtunut ihmeitä. Vessojen seinät on tasoitettu ja levytetty. Yläkerran seinät on koolattu ja oikaistu. Kävi ilmi, että talon toinen pääty on kallistunut ulospäin ylälaidasta noin 20cm. Sitä piti siis hieman säätää!

Vessojen ja kylpyhuoneen lattiat pohjustettiin, lattialämmityskaapelit vedettiin ja tehtiin lopullinen valu kaatoineen. Tällä viikolla pitäisi vesieristämisen vielä valmistua ja ensi viikolla edessä on laatoitus! Myös kylpyhuoneen kattoon tehtiin uusi koolaus ja eristys. Myös putkari ja sähkäri kävivät tekemässä tässä välissä omat hommansa!

This slideshow requires JavaScript.

Eikä siinä vielä kaikki! Keittiön seinät koolattiin ja levytettiin. Myös keittiön katto koolattiin ja odottaa enää panelointia. Olohuoneeseen tehtiin jo pätkä valmista kattoa sekä puukuitulevytettyä seinää, ettei niitä tarvitse asentaa kakluunin valmistumisen jälkeen.

Seuraavaksi timpurit viimeistelevät väliseinien asennukset ja asentavat yläkertaan seiniin levyt. Meillä on viikonloppuna toivottavasti edessä yläkerran seinien maalaus!

Muurausta ja sähkötöitä

Kivijalassa portaiden alla ollut aukko päätettiin muurata umpeen. Onneksi olimme säästäneet portaiden purkutöissä ylijääneitä luonnonkiviä, joilla aukko voitiin täyttää.

Sähkötyöt ovat edenneet siihen vaiheeseen, että rasiat on kiinnitetty väliseiniin  ja viimeisiä hienosäätöjä sijainteihin tehdään.

Kakluunin asennus alkoi

Ostimme aiemmin Turun akatemiasta 70-luvulla puretun 1800-luvun lopun takan numero 15.

received_10212639671338644.jpeg

Viime viikolla alkoi kakluunin asennus ja upealta se näyttää. Uskomattomalta näyttää myös sen käsityö ja tarkkuus, jota kakluunin asennus vaatii.

This slideshow requires JavaScript.

Tulosta on tullut kovaa vauhtia, niin kuin täytyykin muuttopäivän lähestyessä uhkaavasti. Stressi siitä, onko talo muuttokuntoinen joulukuun alussa alkaa kuitenkin painaa, samoin kuin päivätöiden ja lapsiperhearjen ohessa venyvät pitkät illat ja vapaa-ajan ja levon puute. Onneksi on enää loppukiri jäljellä.

-Matti

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s