Sisustuspuuhissa – ensimmäisenä listalla lastenhuoneet

Kevät on kulunut viime syksystä toipuessa, päivätöiden parissa. Maaliskuu kului perheyrityksessämme pienen sivuprojektin merkeissä, jossa päivitimme perinteisen hirsihuvilan 2010-luvulle. Toisen remonttiurakan jälkeen oma projekti onkin taas jaksanut kiinnostaa aivan eri tavalla.

Verhot tekevät huoneen

Kevättalvella totesimme, että ykkösprioriteetti on saada lastenhuoneet asukkailleen viihtyisiksi, jotta kotiutuminen sujuisi mahdollisimman mutkattomasti. Erityisesti lastenhuoneiden verhot vaativat pientä pohdiskelua, sillä kyse ei ollut pelkästä estetiikasta.  Vaikka päivät eivät keskellä talvea olleet kovin valoisia öistä puhumattakaan, niin kevät kolkutteli jo ovella ja lastenhuoneiden pimentäminen on taas ajankohtaista.

En missään tapauksessa halunnut sälekaihtimia pilaamaan uusia ihania Sydänpuun ikkunoitamme eikä rullaverho myöskään tuntunut hyvältä ratkaisulta. Meillä on makuuhuoneessamme ollut jo useamman vuoden pimennyskankaalla vuoritetut verhot, jotka pimentävät makuuhuoneen todella tehokkaasti. Päätin soveltaa samaa hyväksi havaittua ratkaisua myös lastenhuoneisiin.

Niinpä suuntasin Marimekon tehtaanmyymälään Hettoniemeen hypistelemään kankaita. Autohullulle kuopukselle verhokankaaksi valikoitui ruutulippua muistuttava musta-valkoinen Marimekon Kukko ja kana-kuosi. Esikoisen toiveena oli saada kukkaverhot, joten kompromissina päädyimme yhdessä Marimekon Hortesie-kuosisiin verhoihin.

IMG_0356

Sen jälkeen pimennysverhokaupoille ja mummin vanha Singer hommiin.

Muutama ilta meni verho- ja vuorikankaita pitkin olohuonetta levitellessä, mutta niin valmistuivat kuopuksen verhot. Sama homma toistettiin myös toiseen makuuhuoneeseen.

20180217_072529251_ios.jpg

Maailman ihanin talosänky

Olin pidemmän aikaa haaveillut esikoisellemme talosängystä, josta saisi ihanan turvallisen pesän. Tarkoitus oli nikkaroida sänky itse, mutta ajan puutteen vuoksi päädyimme tilaamaan talosängyn puolivalmiina. Kokomiseen meni aikaa ruhtinaalliset 10 minuuttia.

Sänky ryhditti huonetta kauniisti ja sen asukas on ikionnellinen, sillä hänellä on nyt “maailman ihanin talo”.

Lastenhuoneet viimeistä silausta vaille valmiit

Samaan syssyyn saatiin lastenhuoneiden lattioille matot ja taulut seinille. Pientä sisustuksellista hienosäätöä huoneet toki vielä vaativat, mutta asukkaat ovat tyytyväisiä huoneisiinsa ja vieraat raahataankin usein suoraan ovelta esittelykierrokselle lastenhuoneisiin.

-Anu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s