Kylpyhuoneiden laatta- ja kalustevalintoja

Remontti etenee päätä huimaavaa vauhtia ja viime viikolla havahduimme siihen, että tarvitsemme kaakelit. Pian. Tämä tarkoittaa myös sitä, että vähitellen alkaa tulla valmista pintaa. Mikä ihana ajatus!

Kylpyhuoneeseen art deco-tunnelmaa

Kylpyhuoneen laattavalintojen päälinjat ovat olleet minulle jo pitkään selvät. Halusin ehdottomasti, että kylpyhuoneessa on 20-luvun ylellistä art deco -tunnelmaa. Näin liikutaan yhtäältä talon rakennusajankohdan mukaisissa tunnelmissa, mutta tuomme tyylin nykypäivään modernilla kulmalla ja pelkistäen.

Kylpyhuoneen lattiaan halusin suurta salmiakkilaattaa. Se ei kuitenkaan sovellu suihkukoppiin kaatojen vuoksi. Niinpä päätimme, että salmiakkilaattaa on muu osa lattiasta, mutta suihkukopin seiniä kiertää musta 10×20 cm laatoitus ja keskellä diagonaaliin asennettu valkoinen 10×10 laatta. Pienellä laatalla kaatojen tekeminen onnistuu. Kokonaisuus tulee näyttämään jotakuinkin tältä:

This slideshow requires JavaScript.

Valtaosalaatoista löytyi varastotuotteena Konalan Kaakelikeskuksesta ja palvelu oli ensiluokkaista.

20171006_071932007_iOS
Kylpyhuoneen laatat

Art deco -maailmaan kuuluu tietenkin messinkiset hanat, mutta päätimme tässä kohtaa soveltaa ja kylpyhuoneeseen on tulossa Tapwellin kuparinen kattosuihku ja kuparinen allashana. Ihastuimme Tapwellin tuotteisiin jo aikoja sitten, keittiösuunnitelmien yhteydessä. Tapwellin design on ihanan ajatonta ja yksinkertaista, minkä lisäksi valikoima on maltillisen kokoinen. Tarjolla on jokaiseen makuun jotakin. Monet Tapwellin tuotteista on saatavissa valtavalla väriskaalalla, mikä tekee tuotteista mielenkiintoisia.

Suihkuseinä ja allaskaappi puolestaan tulevat Svedbergin valikoimasta.

Sama fiilis jatkuu WC:iden puolella

Talossa on kylpyhuoneen lisäksi kaksi erillistä WC:tä. Mikä luksus nelihenkiselle perheelle! Tätä odotan kuin kuuta nousevaa tyypillisen Töölöläisen pikkiriikkisen yhdistetyn kylpyhuoneen ja WC:n jälkeen.

Sisustuksellisesti sama mustavalkoinen linja saa jatkua myös molemmissa WC:issä. Koska vessat ovat toivottoman pienet, suuri salmiakkilaatta ei niihin missään nimessä sovi. Niinpä vessojen lattiaan on tulossa musta-valkoista octagon-laattaa.

Seinät on tarkoitus aloittaa alhaalta yhdellä kerroksella mustaa laattaa, minkä jälkeen siirrytään valkoiseen laattaan. Reilun metrin korkeudessa laatoitus päättyy mustaan boordilaattaan ja huoneen yläosa maalataan valkoiseksi.

20171008_155452233_iOS

Kylpyhuoneissa on tällä viikolla käynnissä valujen teko ja lattianlämmityksen asennus. Pintatöihin päästään siis aivan juuri!

-Anu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s