Remonttikuulumisia: Sähköt, putket, villat, katto ja muuta

Suunnitelma muuttui jälleen kerran. Kesken kaiken todettiin, että koko yläkerran katto ja loputkin väliseinät puretaan, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

02_ylakerran_katon purku_web
Purku onnistui parhaiten yläpuolelta hienosäätölekalla iskien.

Samalla todettiin, että yläpohjaan pitää rakentaa kulkusilta, jotta eristysvillojen saapumisen jälkeen yläpohjassa voi edelleen tarvittaessa liikkua. Kaikissa taloissa kuuluu olla kulkusilta!

kulkusilta_ylapohja

Tulevaisuudessa ullakon mahdolliset huoltotoimenpiteet hoidetaan näitä pitkin.

Yläkerran koolaus ja eristys Ekovillalla

Yläkerrassa olen ahertanut illat, yöt ja viikonloput, päivävuoroa pyörittävät Rakennus S. Bäckströmin timpurit. Seiniin on lisätty koolausta 60cm välein, jotta eristäminen sujuu helpommin. Eristysvillalevyt ovat 60 cm leveitä. Tämän jälkeen lisättiin 100 mm paksuista Ekovilla-eristelevyä koolauksen väliin.

Ekovillalevyt ovat todella sitkeää tavaraa. Työstämistä helpotti Ekovillan myymä villasaha. Suosittelen lämpimästi.

04_ilmasulkupaperi_kattoon_web.jpg
S. Bäckström ja kumppanit asensivat kattoon ilmasulkupaperin ja a sen päälle 2×2 koolaus.

Timpurit puolestaan asensivat ilmansulkupaperit ja koolauksen kattoon, lapetilojen uretaanilevyt ja jyrsijäverkot (Kiitos Rautarantala!).

Kattourakka voiton puolella

This slideshow requires JavaScript.

Kaatosateesta huolimatta JP Peltitöiden urakka etenee hyvää vauhtia. Toisen lappeen konesaumapeltikatto on valmis ja urakka siirtyi toiselle lappeelle tellinkeineen. Ens viikolla pitäisi olla valmista, ellei nyt aivan kaatamalla sada koko viikkoa. *sormet ristissä*

Sähkövedot ala- ja välipohjaan

Edellisellä viikolla tuli sähkökeskus kellariin. Tällä viikolla sähkärit vetivät sähkövedot ala- ja välipohjaan.

08_sahkovedot_web

Sähkövedot valmistuivat kahdessa päivässä. Sähkötöitä nopeutti merkittävästi se, että pohjat olivat tyhjät eikä sähkömiesten aika kulunut vanhojen rakenteiden väistelyyn. Sen seurauksena läpiviennit oli helppo tehdä.

Lämpöpatterin putkien läpiviennit alapohjassa ja yläpohjassa

This slideshow requires JavaScript.

Ennen villojen puhallusta piti vielä tehdä läpiviennit lämpöpatterien putkille. Käytimme putkarin suosituksesta 32mm LVI-putkea. Putket tuli asentaa 3cm päähän lopullisesta seinäpinnasta ja 7cm etäisyydelle toisistaan. Aloitin homman edeltävänä iltana, kuvittelin työn valmistuvan parissa tunnissa. Kello 03 aamuyöllä lähdin lopulta kotia kohti, mutta valmista tuli!

06_selluvilla_eko-expert_web.jpg

Seuraavana aamuna paikalle saapui puhallusvilla (selluvilla) ja koko kämppä muuttui varsinaiseksi joulumaaksi!

selluvilla_puhallettu.jpg

Viikonloppuna painellaan villa sopivasti kasaan ja asennetaan ilmasulkupaperi lattiaan. Maanantaina saapuu lankkulattia, jota varten näiden hommien pitäisi olla valmiit.

Ensi viikolla meillä on alakerrassa uusi lattia!

-Matti

Advertisement

2 thoughts on “Remonttikuulumisia: Sähköt, putket, villat, katto ja muuta

  1. Tsemppiä teidän projektiin! Meillä myös vanha omakotitalo Tampereella missä sähköt täytyisi vetää uusiksi koska edelliset taitavat olla jo vuosikymmeniä vanhat. Luultavasti tulee hankala projekti sähkötöiden osalta koska teidän projektiin verrattuna lattioita joudutaan avaamaan.

    Like

    1. Jep, hieman tuli lisätöitä, kun kaikki meni uusiksi, mutta toisaalta juuri sähkö- ja putkitöiden kohdalla säästimme paljon aikaa ja rahaa, kun ammattilaiset pääsivät mellestämään avoimissa rakenteissa. Vanhojen talojen rempassa on paljon valintoja tehtävänä. Etukäteen supervaikea arvioida, mikä kussakin kohteessa on se paras toimintatapa.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s