Uusi konesaumapeltikatto saapuu

Viime viikon maanantaiaamuna alkoi kattoremontti, kun JP Peltiöiden Jari apureineen saapui työmaalle.

Palataan hieman ajassa taaksepäin konesaumapeltikattourakan kilpailutukseen.

Konesaumapeltikatto urakoitsijan valinta

Kysyin useammalta taloja kunnostaneelta tutulta suosituksia eri kattourakoitsijoista. Lähetin myös viestiä Facebookissa Pelastakaa vanhat talot -ryhmän jäsenille kysyen, konesaumapeltikatto urakoitsijan suosittelijoita. Lopputuloksena sain kahdesta kumppanista useamman suosituksen ja sen perusteella pyysin heidät katsomaan kohdetta. Valitsimme JP Peltityöt erityisesti yrittäjä Jarin osaamisen takia. Hän näki suoraan kohteemme haasteet ja huomioitavat asiat sekä osasi tarjota meille hyvät vaihtoehdot etenemiselle.

Katon purku, uusi laudoitus ja peltiä päälle

Tällä viikolla talon viereen ilmestyivät ensin tellingit, sen jälkeen vanha peltikatto sai lähteä ja tässä vaiheessa paljastui vanhan kattolaudoituksen kunto täysimittaisesti. myös laudoitus päätettiin vaihtaa kokonaan uuteen.

This slideshow requires JavaScript.

Purun jälkeen alkoi uuden laudoituksen tekeminen. Homma eteni tähän vaiheeseen muutamassa päivässä. Samalla katon rakenteita oikaistiin yläpohjan puolelta.

Kun laudoitus oli koko lappeelta uusittu, levitettiin aluskate, jonka päälle alettiin rakentaa konesaumapeltikattoa. Ensin tehtiin työläämmät jalkarännit ja taiteltiin samasta pellistä räystäiden muodot. Sen jälkeen homma etenikin vauhdilla.

Viikon lopulla toinen lape alkoi olla valmis. Työtä hidasti hieman päätös uusia koko aluslaudoitus. Tarkemmasta katon rakenteesta ja tehdyistä ratkaisuista kirjoitamme katon valmistuttua.

01-3-konesaumapeltikatto_kasityo.jpg

Tällä viikolla on alkanut myös toisen lappeen työstäminen. Viion kaatosateet ovat hidastaneet työtä, mutta kovalla vauhdilla homma etenee siitä huolimatta.

-Matti

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s