Lattian koolaus, käyttövesi ja sähkökeskus!

Viime viikolla tapahtui taas valtavasti. Yläkerran lattian paperoinnin jälkeen lattiat koolattiin, minkä jälkeen putkimies ja sähkömies pääsivät vauhtiin.

Timpurit vauhdissa!

02_alakerran_koolaus.jpg

Timpurimme (Rakennus S. Bäckström) kanssa yhdessä suunniteltiin koolauksen toteutus, lattioiden korko ja käytettävät materiaalit. Viime viikolla sain ala- ja välipohjan paperoitua remonttipaperilla ja timpurit päästettiin irti. Sitten alkoi tapahtua!

sbackstrom_timpuri_toissa.jpg

Muutamassa päivässä ala- ja yläkerran lattiat oli koolattu, WC:n lattiat korjattu ja portaikon ylätasannekkin siinä ohessa oikaistu. Timpurit touhuavat hyvällä meinigillä työmaalla ja tulosta tuntuu tulevan kuin itsestään.

Putket vaihtoon ja pieni yllätys

LVI-suunnitelma oli tehty yhteistyössä suunnitelijamme Henrik Kemppaisen sekä putkimiehemme (Lohjan LVI) kanssa.

03_putket.jpg

LVI-suunnitelmaan käytettiin aikaa ja Henrik oli huomioinut rakenteet kunnolla. Tähän kannatti käyttää aikaa, sillä hyvillä nuoteilla putkimiehemme toteutti kahdessa päivässä kaikki käyttövesiputkien vedot ja viemäröinnit.

Tässä yhteydessä kävi kuitenkin ilmi, että kellarin lattiavalussa kulkeva teräksinen viemäriputki on lähes mätä. Talon ulkopuolella olevasta tarkastuskaivosta lähtee uusittu muoviputki, sen sijaan talon puolelta betonin sisään sukeltaa tuo mätä teräsputki. Toiveissa on, että muoviputki on tuotu taloon sisäpuolelle asti ja voimme vaihtaa teräsputken kaivamatta pihaa auki. Nyt piikkaamme siis putken esiin kellarissa ja selvitämme, mistä kohtaa se voidaan vaihtaa.

Sähköt tuli taloon

Puutalon sähköjä oli laajennettu useaan eri otteeseen. Niitä pystyi laskemaan kuin puun vuosirenkaita eikä kokonaisuus vastannut nykypäivän tarpeita, joten päätimme vaihtaa kaikki uusiin.

Sähköt taloon tulivat tontilla maan alla, josta ne nousivat toiseen kerrokseen, josta ne taas kulkivat ensimmäisen kerroksen kautta kellariin. Matkalla oli erilaisia pää- ja sivukeskuksia.

Sähkärimme (VK-Sähkö) ehdotuksesta päätettiin kaivaa tulevan sähkön maakaapelin viereen kuoppa, tehdä kivijalkaan aukko, josta sähkönsyöttö tulee suoraan kellariin ja sinne tulee sähköjen pääkeskus.

This slideshow requires JavaScript.

Puutalon kuisti muuttuu kylpyhuoneeksi

Talossa oli aiemmin kaksi asuntoa, joihin molempiin oli oma sisäänkäynti ja kuisti. Viime viikolla purimme toisen kuistin laudoituksen, ikkunat ja ovet. Tällä viikolla timpurit alkavat rakentaa tilalle kylpyhuonetta.

Kylpyhuonemyymälä Danielsin kanssa suunnittelimme taannoin kylpyhuonettamme. Nyt sitä päästään vihdoin toteuttamaan. Uskomatonta, että muutamien viikkojen päästä kuistin pitäisi näyttää tältä:

kylpyhuone_suunnitelma_daniels

Vauhti huimaa vähän päätä ja tällä viikolla on jo alkanut kattoremontti JP Peltitöiden kanssa. Tarjouskilpailu ja suunnitelma katon korjauksista tehtiin viime viikkojen aikana. Osaava peltiseppä on konesaumapeltikaton uusimisessa avainasemassa ja onneksi löysimme hyvän kumppanin useamman suosituksen kautta!

Tällä viikolla olemme lähinnä yrittäneet pysyä poissa ammattimiesten tieltä ja edistää remontin “toimistohommia” kuten seuraavien vaiheiden tarjouspyyntöjä.

-Matti

Advertisement

One thought on “Lattian koolaus, käyttövesi ja sähkökeskus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s