Keittiösuunnitelma valmis

Purkutöiden ja remontoinnin ohella olemme viime viikkoina lyöneet lukkoon keittiösuunnitelmat.

Olimme pitkään ihastelleet A.S. Helsingön keittiöitä. Sen lisäksi, että Helsingön keittiöt ovat mielettömän kauniita, ne ovat täysin suomalaista designia ja Suomessa valmistettuja. Toki Ikean rungoilla, mutta tämä tuo kustannustehokkuutta designkeittiöön.

Kilpailutimme kesän aikana myös useamman perinteisen keittiötoimittajan, mutta lopulta päädyimme Helsingön keittiöön puhtaasti esteettisistä syistä. Muilta keittiövalmistajilta ei löytynyt haluamaamme ovimallia.

Helsingön kautta tutustuimme ruotsalaisiin Tapwellin hanoihin ja altaisiin. Ne ovatkin todella upeita. Tapwellin hanat ja suihkut ovat nyt tulossa myös kylpyhuoneisiin  ja vessoihin.

9O9A4721

Keittiön pohjaratkaisu

Keittiömme on suuri, noin 17 neliötä. Vaikka tilasta ei ole pulaa, niin täysin ongelmatonta keittiösuunnittelu ei kuitenkaan ollut. Ensinnäkin käyttövesiputkien sijainnin takia tiskialtaalle oli oikeastaan vain yksi paikka. Toiseksi pitkän seinän keskellä on matala ikkuna, joka katkaisee kaappirivin. Kolmanneksi halusimme keittiöön avaran ja kotoisan tunnelman. Kaiken lisäksi keittiön nurkkaan on tarkoitus rakentaa kiinteä kaappi pesukoneelle ja kuivausrummulle. Eräänlainen “kodinhoitohuone” siis (alla olevassa kuvassa valkoinen alue oikeassa alakulmassa).

Erinäisen pyörittelyjen jälkeen pohjapiirustus näyttää tältä:

Keittiön pohjapiirustus Ikea Helsingö
Keittiön pohjapiirustus

Ikkunaseinälle ei siis ole tulossa yläkaappeja, jotta huone jää avaraksi. Jääkaappi on perinteisten keittiönsuunnitteluoppien mukaan hieman kaukana, mutta emme halunneet katkaista kaappilinjoja muualla keittiössä.

This slideshow requires JavaScript.

“Jääkaapiksi” valikoitui Festivon kylmiöpakastin. Ihastuimme Festivon muotoiluun, kotimaisuuteen sekä teknisiin ominaisuuksiin. Kylmiön ja pakastimen lisäksi kaapissa on erillinen vihanneslaatikko ja ns. nollatila-laatikko lihalle ja kalalle. Ja valtava määrä tilaa!

Vinkki!

Älä vedä liian pitkiä putkivetoja tiskialtaalle. Muuten joudut aina valuttamaan paljon vettä ennen kuin saat lämmintä vettä.

Turvatarkastus Ikeassa, fiilistelyä A.S. Helsingöllä

Kun pohjapiirustus oli mielestämme valmis, kävimme Ikeassa keittiösuunnittelijan juttusilla. Hän kävi pohjapiirustuksen läpi ja tarkasti, että kaikki peitelevyt olivat paikoillaan, kaapeissa oikeanlaiset sisukset ja kaappien sijoittelu muutoinkin kohdillaan. Tähän käyntiin kului noin 30 min ja suunnitelma on tilausta vaille valmis. Ikeassa palvelu oli kaikin puolin kiitettävää.

Seuraavaksi suuntasimme A.S. Helsingön showroomille hypistelemään ovia, vetimiä, hanoja ja tasoja. Showroomilla meidät vastaanotti toinen omistajista, Anssi. Hänen kanssaan kävimme läpi peitelevyt vielä kertaalleen, jotta osaamme ostaa juuri oikean kokoiset Helsingön verkkokaupasta. Pyörittelimme vielä kerran läpi materiaalivalinnat (vetimet, hanat, lavuaari, taso) ja tässä ne nyt sitten ovat:

helsingö

Anssin ideoimana kvartsinen työtaso jatkuu kaappien laitoja myöten ikkunan alla olevan istuimen tasoksi luoden yhteinäisen linjan. Emme malta odottaa miten upea siitä tulee!

Vinkki!

Jos vihaat integroituja mikroja kuten me, Helsingön perustaja Anssi vinkkasi, että voit sijoittaa tavallisen (sikana halvempi) mikron tavallisen kaapin sisään. Tällöin mikro on piilossa, eikä pilaa keittiön ulkonäköä ja säästät selvää rahaa.

Nyt tarvitaan enää talo ympärillä kuntoon, kunnes päästään keittiön käytännön toteutuksen pariin.

-Anu ja Matti

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s