Ensimmäinen viikko takana

Viime viikolla pääsimme vihdoin töihin. Sen jälkeen onkin tapahtunut paljon.

Tiistaina saapui kaksi kappaletta vaihtolavoja. Heti tiistaina saapui yläkerran kakluunin purkuporukka. Herraskainen takka täytyi purkaa, sillä se seisoi sillä paikalla, johon rakennamme lastehuoneiden välisen seinän. Takan purku näyttää myös ratkaisseen välipohjaa vaivanneen vinouden. Kirjoitellaan siitä vielä erikseen.

kakluuni_1

Viikon aikana kävi vierailulla nuohoaja, joka saapuu uudelleen kun savupiipun hattu on saatu irti. Sähkömies kävi ottamassa sähköt pois ja tekemässä meille työmaasähköt. Putkimies kävi tutustumassa kohteeseen, otti vedet pois ja tyhjensi patterit. Toinen kattourakoitsija kävi tutkimassa kattoamme ja totesimme yhdessä, että tarvetta katon korottamiseen ei ole, vaan tarvittava yläpohjan tuuletus pystytään järjestämään nykyisellä rakenteella.

Purkutyöt alkoivat

Alakerrassa aloitimme seinien avaamisella. Kerrostolkulla tapettia, pinkopahvia ja puukuitulevyä. Parhaimmillaan 10 kerrosta.

10_kerrosta_tapettia_2

Alakerran katoista poistettiin niinikään Halltex-levyt, pinkopahvit ja satoja nauloja. Lattioista irrotettin muovimatot ja vanerilevyt. Viikon puolivälin jälkeen poistuivat molemmat keittiöt.

lattian_kunnostus

Vaihtolavan tyhjennys ja talkootunnelmia

Perjantaina huomasimme, että ensimmäinen 11 kuution vaihtolava oli jo lähes täynnä. Pikainen puhelu vaihtolavantoimittajalle ja uusi tyhjä lava ilmeistyi pihaan sopivasti ennen lauantain talkoita. Sitten alkoikin tapahtua.

Hirsirunko huippukunnossa ja purku hyvällä mallilla

Nyt on alakerta saatu purettua täysin hirrelle ja loputon määrä nauloja ja ruuveja on poistettu katosta, seinistä ja lattioista. Hirsi on upeassa kunnossa, eikä ainuttakaan hirttä tarvitse vaihtaa. Tämä on mahtava uutinen!

This slideshow requires JavaScript.

Vanha lautalattia lienee kunnostettavissa ainakin ruokailu- ja olohuoneessa. Katsotaan, mitä eteiselle ja keittiölle saamme tehtyä. Patterit on irroitettu ja kannettu pois. Vanhat sähköjohdot irroitettu. Yläkerrassakin purku on pitkällä, mutta ei vielä aivan valmis.

Upeita aarteita on löytynyt viikon varrella ja laitettu hyvään talteen säästöön.

Paljon tapahtui viikon aikana ja olo on sen mukainen. Tällä viikolla käydään onneksi remontin ohella välillä lepäilemässä työpaikalla.

Kiitos vielä kerran upealle talkooporukalle!!!

-Anu ja Matti

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s