Keittiöhaaveita keskellä sateista kesää

Tällä viikolla meillä alkoivat kesälomat. Suomen kesäsää ei ole suoranaisesti miellyttänyt lomailijaa, eikä työmaallekaan ole vielä päässyt suuremmassa mittakaavassa riehumaan. Matti on käynyt viikon aikana hoitamassa tulevalla työmaalla haitta-ainekartoitusta ja kävimme luottosähkösuunnittelijamme kanssa tutustumassa kohteeseen.

Minä päätin kompensoida uimarantasään puutetta kaivamalla esiin sisustuslehdet, sukeltamalla Pinterestin syövereihin inspiraatiota hakemaan ja täyttämällä kalenterin keittiösuunnittelupalavereilla. Viikon saldo: selkeä visio siitä, mitä ollaan tekemässä.

sisustussuunnitelua deko

Keittiön speksit

Talomme keittiö on noin 25 neliötä, joten kerrankin tilaa kaikelle on. Toiveet keittiölle ovat suuret. Ruokaa laitetaan paljon ja tilaa pitää olla riittävästi ruualle, astioille sekä pienille, innokkaille apukokeille. Lisäksi keittiön pitää tietysti miellyttää silmää.

Keittiöstä tilaa tulee viemään sinne rakennettava kiinteä kaappi, josta tulee meidän ”kodinhoitohuoneemme”, ainakin näillä näkymin. Keittiö on talossa se huone, jossa on selkeästi ylimääräistä tilaa, emmekä halunneet viedä säilytystilaa pois eteisestä tai aikuisten makuuhuoneesta, jotka olisivat olleet muut mahdolliset paikat pesutornille.

kodinhoitohuone
Kuva lainattu netistä

Ikean keittiösuunnitteluohjelman pyörittelyn ja erityisesti äärimmäisen asiantuntevan Taka-Töölön Keittiömaailman keittiösuunnittelijan konsultoinnin jälkeen lavuaarin, hellan ja jääkaapin paikat alkavat olla täsmentyneet sekä säilytystilan tarve selkiytynyt.

Keittiössä on yksi ikkuna, jonka alalaidan korkeus on noin 60cm. Siihen meillä oli suoraan selkeä idea. Haluamme penkin, jossa on kiva istuskella ruuanlaiton yhteydessä ja seuralaisena.

keittiön penkki (1)
Kuva lainattu netistä

Haaveilimme alkuun 90 cm leveästä omilla jaloillaan seisovasta Smegin liedestä, mutta korkean hinnan lisäksi totesimme, että haluamme mielummin integroidun uunin ja liesitason siivouksen helpottamiseksi ja linjakkaamman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Keittiömaailman asiantunteva Heidi Launne vinkkasi meille kotimaisen kylmiövalmistajan, Festivon. Innostuimme merkin kotimaisuudesta, teknisistä ominaisuuksista (jääkaappi vs. kylmiö) ja designin mutkattomuudesta sekä värivaihtoehdoista. Meidän keittiöön spekseiltään sopiva malli on Festivon kylmiöpakastin 100 CF.

Tyylinä meidän versiomme mid-century modernista

Tyylin valinta olikin helpompaa. Olen pidemmän aikaa ihastellut A.S. Helsingön keittiöitä ja se onkin yksi varteenotettava vaihtoehto keittiöksi. A.S. Helsingön ajatus on saada huippudesignia kohtuullisella hinnalla: Ikean rungot, saranat sekä kodinkoneet ja Helsingöltä laadukkaat tasot, lavuaarit, hanat ja kotimaiset designovet vetimineen. Lopputulos on erittäin tyylikäs ja hinta kohtuullinen!

Selvittelemme vielä myös muita vaihtoehtoja, mutta tyyli pysyy tuossa mid-century modern/art deco –linjassa.

Keittiösuunnittelmat alkavat olla pulkassa, joten seuraavaksi voikin alkaa keskittyä talon muihin huoneisiin. Ideoita ainakin on yllin kyllin.

– Anu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s