Talon mittailua ja iloisia yllätyksiä

Kun kyse on lähemmäs 100-vuotiaasta talosta, ei ole itsestään selvää, että siitä olisi olemassa mittatarkat piirustukset. Puutalostamme löytyy kyllä upeat piirustukset kellastuneella alkuperäisellä paperilla, mutta ei siinä sen tarkempia mittoja ole. Remontin suunnittelu (keittiö, sähkö, LVI) kuitenkin edellyttää tarkkoja piirustuksia. Meidän talomme julkisivu on lisäksi suojeltu, minkä vuoksi lupia hakiessa piirustukset ovat pakolliset.

Viime päivinä olemmekin mittailleet taloamme sisältä ja ulkoa tarkasti. Perinteisen rullamitan, kynän ja paperin lisäksi avuksi hankittiin Leican DISTO D2 lasermitta. Se helpotti ja nopeutti työtä merkittävästi, eikä tarvinnut kivetä kahdeksan metrin korkeuteen mittaamaan talon harjaa. Seuraavaksi mittaustulokset toimitetaan arkkitehtitoimistolle, joka loihtii niistä tämän viikon aikana kuvat lupahakemuksiin.

Meillä onkin peiliovet!

Olimme jo ehtineet selvitellä, mistä löytyy tyyliin sopivat peiliovet nykyisten vaneristen väliovien tilalle. Uusien ostaminen kun mielestämme olisi pilannut talon vanhaa tunnelmaa. Viime viikon mittauskeikalla päätin kurkistaa vanerien alle ja kuinka ollakaan:

Tadaa! Ongelma ratkeaa maalipensselillä.

Lautalattiaa etsimässä

Toinen iloinen yllätys löytyi lattian alta. Edellisiltä omistajilta olimme saaneet kuulla, että muovimaton alta löytyy vanerilevytys. Keittiön kiinteän kaapin lattiamaton alta löytyi kuitenkin hyväkuntoinen lautalattia, joten aloin epäillä, että lautalattiaa löytyisi muualtakin.

lautalattia

Keittiön lattiamaton alta löytyi todellakin se pahaenteinen vaneri. Kaivoin kuitenkin yhdestä kohtaa vielä tuota lähes 3 cm paksuista vaneria pois ja lautalattia se sielläkin on. Lautalattian päällä on siis pinkopahvi ja sen päällä vielä kolme senttiä paksu puukuitulevy, jonka päällä muovimatto.

Enempää ei viime viikolla ehtinyt tutkia. Tällä viikolla toivottavasti taas lisää.

-Matti

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s