Maalari maalasi taloa, sinistä ja punaista…

Talon väri on aina omakotitalon remontissa iso asia, eikä sen päättäminen aina ole helppoa. Lisävivahteen meidän projektiin tuo Käpylän puutaloalueen suojelumerkinnät kaavassa. Puu-Käpylän alkuperäistä värimaailmaa voi muuten tarkastella Tikkurilan Helsinki-värit palvelusta.

Yleisiä periaatteita talon suurien pintojen värivalinnassa on, että värit näyttävät vaaleammilta ja kirkkaammilta suurilla pinnoilla. Nyrkkisääntönä valitse hieman tummempi väri, niin osut lähemmäs oikeaa.

Kun on lopullisen maalin valinnan aika, teemme ehdottomasti eri sävyillä koemaalaukset seinään ja teemme valinnan sen pohjalta. Väri tulee aina valita oikeassa, lopullisessa valaistuksessa.

Mallia Porvoon vanhasta kaupungista

Talon värien googlaaminen on hankalaa, joten päätimme lähteä eräänä aurinkoisena päivän Porvooseen ekskursiolle tarkastelemaan eri värivaihtoehtoja.

Porvoo_Vaimo_auringossa_hymy_joki_result

Meitä miellyttivät väriyhdistelmistä eniten keltainen, eri vihreän sävyt, vaaleanharmaa yhdistettynä valkoiseen.

Tällä hetkellä voitolla on vaaleankeltainen yhdistettynä valkoiseen. Sattumoisin oma talomme Käpylässä on ollut keltainen, joskin nyt pahasti haalistunut. Muutos ei siis ole valtava.

Anu ja Matti

Ps. Jos käyt joskus Porvoossa aurinkoisella kelillä ja nälkä/jano yllättää, suosittelemme lämpimästi Johanssia! Ihana paikka joen äärellä täynnä tunnelmaa.

IMG-20170622-WA0000

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s