Lundiaa lasten huoneisiin

Alkuvuonna puutalossa on ollut käynnissä kaikenlaista pikkunikkarointia. Yksi tärkeä projekti on ollut saada kalustettua lastenhuoneet. Edellisessä asunnossamme lapsilla oli yhteinen alle 10 neliön huone. Puutalossa molemmat lapset sen sijaan saivat omat tilavat huoneensa, joten kalusteitä näihin huoneisiin ei ollut ennestään läheskään riittävästi.

Tärkeä osa lastenhuoneen sisustusta on tietysti lelujen säilytys. Lelujen tulee olla hyvin saatavilla, ne täytyy nähdä selkeästi ja oikeille paikoilleen siivoamisen tulee olla helppoa. Totesimme, että Lundian Classic-hyllyt sopisivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen. Lundiat ovat meille edullisuutensa ohella myös ekologinen valinta. Halusimme antaa vanhoille hyllyille vielä ainakin yhden uuden elämän. Niinpä hankimme kasan vanhoja Lundioita ja ryhdyimme kunnostuspuuhaan.

Vanhojen Lundian hyllyjen kunnostus

Alkuperäisellä lakkapinnalla olleet hyllyt ja tikkaat hiottiin kevyesti käsin hiomapaperilla sameaksi. Muutama ennestään maalattu hiottiin puulle hiomakoneella. Mielestäni ei näiden hyllyjen kuulu olla kolhuttomia, vaan ajan kuluminen saa näkyä. Se kuuluu tyyliin ja toisaalta eipä tarvitse sitten pientenkään varoa käytössä. Leikeissä kun sattuu kaikennäköistä.

 

Pyyhin hiomapölyn huolellisesti pois. Kokemus on opettanut, että kalustemaali on huomattavasti seinämaalia herkempi pölylle ja lopputulos on todella epäsiisti, jos tässä kohtaa lintsaa.

Sen jälkeen maalauspuuhaan. Puisissa kalusteissa kuuluu näkyä siveltimenvedot, eikä telalla oikein saa kaunista maalipintaa. Siveltimellä tulee kuitenkin helposti maalia liikaa, jolloin tulee herkästi valumia. Oma taktiikkani on levittää maali tasaisesti telalla ja vetää sen jälkeen siveltimellä pintaan vedot. Tämä tekniikka nopeuttaa myös maalaamista merkittävästi. Hyllylevyjen maalaaminen kävi muutamissa minuuteissa.

Ärsyttävin ja pisin työvaihe oli tikkaiden maalaus. Tasaiset pinnat maalasin myös tikkaissa telalla ja siveltimellä, mutta haastavinta oli saada ujutettua maalia tikkaiden sisäuraan. Olin ostanut tätä varten todella ohuen, mutta leveän pensselin, joka osoittautui äärimmäisen näppäräksi ja maalaus onnistui riittävän siististi.

Halusin maalipinnasta aavistuksen läpikuultavaa, joten maalasin kalustepohjamaalin päälle vain yhden kerroksen kalustemaalilla. Pinnasta tuli juuri sellainen, kuin olin toivonut.

Tarkoitus oli alunperin laittaa Lundian Classic-hyllyt vain esikoisen huoneeseen, mutta parin päivän käytön jälkeen totesimme ne niin näppäriksi, että maalasin toisen hyllyn myös kuopukselle. Molemmat lapset pitävät kovasti uusista hyllyistään, joista leluarsenaalin näkee yhdellä silmäyksellä ja huoneet ovat ainakin toistaiseksi pysyneet varsin siisteinä (*koputtaa puuta*).

-Anu

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s