Remonttikuulumisia V – valoa tunnelin päässä

Eräänä joulukuisena iltapäivänä, kun saavuin työmaalle, mietin miksi tilanne näyttää jotenkin hieman valoisammalta? Yllättäen tajusin mistä on kyse. MEILLÄ ON SÄHKÖT JA VALOT! Kelataan tästä kuitenkin muutama viikko taakse päin, koska sitä ennen tapahtui kaikennäköistä!

Kuparia keittiöön!

01_keittio_11

Keittiön rungot oli jo asennettu jonkun aikaa sitten, joten nyt oli aika jatkaa.

01_keittio_9

A.S. Helsingön ovet ja hankkimamme kodinkoneet asennettiin tässä vaiheessa. Ikean (Electrolux) kodinkoneiden sijaan hankimme Siemensin tasokkaammat laitteet. Lisäjännitystä homman toi se, sopivatko hankkimamme laitteet Ikean keittiöön. Tarkastimme Ikean kodinkoneoppaasta Ikean kodinkoneiden koot ja hankimme samankokoiset laitteet. Vaikka olimme kuulleet, että tämä on yleinen tomintatapa, niin pieni jännitys oli ilmassa siihen saakka, että koneet olivat turvallisesti paikoillaan.

Helsingön peiliovet on jyrsitty läpi asti ja keskellä on vanerilevy. Peilin sisäreuna on muihin valmistajiin verrattuna huomattavasti jyrkempi ja luo tietynlaista särmää oviin. Tämä oli yksi syistä, miksi valitsimme juuri Helsingön keittiön. Halusimme keittiöön perinteiset peiliovet, mutta modernilla twistillä. Näissä ovissa se yhdistyy.

Keittiön tasojen materiaaliksi valitsimme kvartsin. Myyntipuheiden mukaan kvartsi kestää paremmin kuin kivi ja näyttää myös hyvältä. Diapolin palvelu oli erinomaista. He olivat aina aikataulussa (itse asiassa toimitus oli jopa sovittua nopeampi) ja laatu erinomainen.

01_keittio_13

Tason jälkeen asennettiin Tapwellin ihana kuparinen hana ja laatoitettiin seinät. Sähkäri kerkesi vielä käydä asentamassa rasiatkin juuri ennen kuvaamista.

01_keittio_14

Myös vetimet päädyimme ottamaan kuparisina. Lopputulos on toimii!

Salainen projekti – viinikellari

Nyt joulun jälkeen voidaan käydä tarkemmin läpi yhtä remontin salaisinta osaa: viinikellaria. Tontut rakensivat sen joulukuussa Anulle joululahjaksi. Olivat ilmeisesti kuulleet, että vaimo oli ollut kiltisti koko remontin ajan ja nauttii viinistä.

01_salainen_projekti_9.jpg

Aiemmin syksyllä kellarin tiiliseinään puhkaistiin uuden kylpyhuoneen (vanha kuisti) alle vähän reilumpi tarkastusaukko, joka tulee toimimaan viinikellarin ovena. Puhdistin luonnonkiviseinät rakennusjätteestä ja 90 vuoden aikana kertyneestä pölystä ja kaivoin  maatuneen aineksen lattialta pois. Kun pääsin kallioon asti, lisäsin soraa ja tasoitin alustan.

01_salainen_projekti_8.jpg

Päätin purkaa viereisen kellarin kiinteän kaapin parista syystä:

  1. siitä saa viinikellarille nätin oven karmeineen
  2. seinän tiilistä saa viinikellariin hyvän lattian
  3. kiinteän kaapin hylyistä saa viinikellarin viinitelineet
  4. tilankäyttö järkeistyy myös kellarissa

Tiiliä piti hieman putsailla pienen lekan avustuksella. Muutama tunti myöhemmin kellari oli purkujätteen ja pölyn peitossa, mutta viinikellarissa oli uusi lattia! Lisää kuvia kellarista, kun se valmistuu kokonaisuudessaan.

Viemäriputken viimeinen matka

Vihdoin viemäriputki saatiin kaivettua ylös talon alta ja kannettua pihalle.

Olivathan nuo jo hieman aikaa nähneet…

Sähköt tulivat taloon!

Koitti myös se päivä, kun remonttisähköt purettiin pois, pistokkeet kalustettiin loppuun, keittiön kodinkoneet asennettiin ja katkaisijat laitettiin paikalleen.

Oli juhlava tunnelma, kun huoneeseen sai valot katkaisijasta, eikä työmaavaloja tarvinnut siirrellä jatkojohtoineen ympäri tönöä.

Alkaa näyttää jo varsin kotoisalta, vaikka lumi vielä tässä vaiheessa oli jo kerran sulanut pois.

Portaikon viimeistelyä ja lasit kaiteisiin

Portaikon tolppien maalaus oli ollut työlistalla jonkun aikaan. Työlle asetti mukavan takarajan kaidelasitusten asentaminen. Tämän jälkeen maalaus muuttuisi pykälää vaikeammaksi.

Lasit mittasi paikan päällä ja asensi Lasi Turunen Nummelasta. Tiukasta aikataulusta huolimatta lasit saatiin aikataulussa paikalleen.

Remontointi vaatii tiimityötä ja työturvallisuudesta on aina pidettävä huoli! Jatkovarsi ei riittänyt yhden tolpan maalaamiseen, eikä oikean mittaisia tikkait ollut käsillä, joten maalaustyö suoritettiin turvallisesti harteilla istuen.

Remontti alkaa olemaan lopullaan ja tämän vuoden puolella onkin siirrytty kevyempiin DIY-projektien ja sisustuksen pariin ja on jo aikakin!

-Matti

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s